De schoonheid van groei en verval

Mijn huidige werk gaat over organische processen zowel op micro- als macroniveau. De schoonheid van natuurlijke groei- en afbraakprocessen komen aan bod. Het is geen nabootsen van de natuur maar een zoeken naar overeenkomsten in structuur met in de schilderkunst gelijksoortige processen. Door het toeval tijdens het schilderen toe te laten en te sturen. Een zoektocht die niet gedetailleerd kopiëren nastreeft maar meer de verwantschap aangeeft tussen het creatieve proces en de ontstaans- en groeiprocessen in de natuur.

Ik streef naar een subtiel evenwicht tussen kleur, transparantie en compositie. In een gematigd kleurgebruik dat geïnspireerd wordt door bijvoorbeeld de kleuren in een verweerde muur of grote kale ijsvlaktes. De interactie tussen chaos en orde en de verschillende transparante lagen maakt nieuwsgierig naar de betekenissen in het werk.

De vormentaal in het werk roept op tot associaties en er ontstaat ruimte voor eigen interpretaties. Ik voel in deze tijd een grote onrust in de maatschappij en wil in mijn schilderijen ruimte bieden voor meditatie en contemplatie.